lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kaaso-ongelmointia.

Mulla on pitkään ollut selvää kuka mun kaaso tulee olemaan ja aina oon ajatellut, että yksi, maksimissaan kaksi. Nyt kuitenkin parin vuoden sisään mun elämä on muuttunut niin paljon, etten enää oikein tiedäkään ketkä haluan kaasoiksi. Ja kyllä, luulen että haluan useamman. Tuntuu että yhdelle annettu kaason vastuu on helposti liian suuri. Kaikilla kun on kuitenkin omassakin elämässä paljon suunniteltavaa ja hoidettavaa. Siihen sitten päälle vielä ystävän häät..

Kaasoksi paras ei välttämättä ole se parhain ystävä, mutta en silti osaisi kuvitella kaasokseni jotain puolituttua, oli hän persoonaltaan sitten miten sopiva kaasontehtävään vaan! 

Omalta kaasolta/kaasoilta odotan ennen kaikkea tukea. Sitä, että vaikka kysyn sadannen kerran mielipidettä istumajärjestykseen, jaksaa hän miettiä sitä kanssani. Tai jos pyydän häntä hoitamaan jonkin asian, hän sen myös tekee. Toisaalta odotan, että kaasollani on aika suunnitella häitä kanssani. Tyttöjen viikonloppuja suunnitellen ja haaveillen, sekä askarteluhetkiä viinilasillisen ja liimapyssyn kanssa. En halua, että häät nyt vaan hoidetaan jotenkin. Menen (oletettavasti) vain kerran elämässäni naimisiin, joten haluan tehdä sen kunnolla!Siskoni tuntui alunperinkin hyvältä vaihtoehdolta kaasoksi. Meillä on hyvin samanlainen maku, samanlaiset arvot ja luotan hänen arvostelukykyynsä. Vaikka teineinä oltiinkin melkein toistemme kurkuissa kiinni, on siskostani tullut minulle todella tärkeä viime vuosina. Toisaalta siskoni on sopivissa määrin suorapuheinen. Hääpukua valitessa en halua nuoleskelua, vaan tiukkaa faktaa siitä, mikä minulle sopii ja mikä ei. Siskoni on myös tuntenut minut 23 vuotta. Harva ihminen tuntee minua niin hyvin. Ainoa huonopuoli on, että asumme 300 km:n päässä toisistamme.. Viikottaisia palavereja ei siis ole mahdollista järjestää.

Toinen selvä valinta kaasokseni oli yksi parhaista ystävistäni. A ei ehkä ole täsmällisin tuntemani ihminen, mutta luotan häneen lähes 100%. Sama maku niin vaatteiden, miesten kuin sisustuksenkin suhteen takaa sen, ettei kovin metsään voi mennä! A:lla on myös aina aikaa tavata ja viettää pitkäänkin aikaa yhdessä. Hän ei ikinä kieltäydy lasillisesta punaviiniä ja jaksaa aina kuunnella kun sille on tarvetta. Välimatkaa meillä on 130 km, eli tapaamisetkin on ihan mahdollisia, jos ei nyt viikottain, niin parin viikon välein ainakin!

Ajattelin, että kaksi kaasoa on ehkä hyvä. Miehelle on tulossa myös kaksi, ja eikö tasaluku toimi aina? Kahdelle kaasolle budjettikin ehkä sallisi maksaa puvut tai kampaukset ja jotkin lahjat. Toisaalta mietin kolmatta kaasoa. Haluaisin yhden kaason, joka asuisi samassa kaupungissa. Joka kiskoisi salille ja lenkille, ja jonka kanssa voisi vatvoa niitä koristeluja lyhyelläkin varoitusajalla. Ystävä, jota tähän tehtävään ajattelin on kuitenkin vielä aika uusi tuttavuus. Joten tunteeko hän minua riittävän hyvin tai onko minun helppo sanoa hänelle jos jokin ei toimi..?

Näille kahdelle varmalle kaasolle taidan esittää kysymyksen jo pääsiäisenä! Suostuvatko he edes kaasoikseni? Millään en malttaisi odottaa sitä, että saan viimein hehkuttaa, hei me mennään naimisiin!! Jotain pientä lahjaakin olin ajatellut. JOtain, missä sitten paljastuisi tuo kysymys.. Mitä, siitä ei ole vielä hajuakaan!

Minkälaisia kaasoratkaisuja te olette tehneet? Onko valinnat tehty järjellä vai tunteella ja kuinka monta kaasoa teille tuli/tulee? Toisaalta taas, millainen on hyvä kaaso? APUA!

14 kommenttia:

 1. Mulla oli pari vuotta sitten sama ongelma ja jätin sen lapsuudessa ja teininä kaavailemani kaason sitten pois kokonaan kaason hommista. Hänellä on pieniä lapsia, joten ajattelin että parempi vain nauttia juhlasta. Polttareiden suunnittelussa hän on kuitenkin mukana. Siskoa myös kaavailin kaason hommiin sillä hän on järjestelmällisin ihminen jota tunnen ja erittäin läheinen minulle. Hänelläkin on kolme lasta ja neljäs tulossa joten hänetkin ruksin kaasovalinnoissa pois.

  Kaasoiksi valikoitui kaksi vanhaa ystävää sekä sulhasen pikkusisko. Olen erittäin tyytyväinen valintoihini ja jokaiselle on omat vastuualueensa heidän vahvuuksiaan ajatelle. Yksi tukee ja hössöttää, toinen oli mukana niissä vähäisissä askarteluissa ja kolmas kuuntelee kaikki murheet sekä on pommin varma apu juhlapaikalla tilanteessa kuin tilanteessa. Näin sain erittäin hyvän triion elämäni tärkeimpään päivään. Sulholla on vain yksi bm vaikka toivoin myös kolmea hänelle. Yhdessä yhdistyy kuitenkin nämä kaikki ja kaksi muuta juhlassa hääräävää kaveria löytyi sitten onneksi hänen kaveripiiristä :)

  Tsemppiä kaasojen yllätykseen :) Varmasti tykkäävät ja ovat otettuja kunniasta toimia kaasoinasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä!
   Ihanaa että olet kuitenmkin löytänyt noin hyvät kaasot!

   Kiitos! :)

   Poista
 2. Kaasoasia taitaa olla mun kaikkein suurin murheenkryyni, oikeasti! Mulla kun ei ole ihan hirveän läheisiä ystäviä lainkaan. En siis tarkoita, että olisin yksinäinen tai mitään muutakaan, ja jaan kyllä elämäni aika yksityisiäkin asioita mielelläni ystävieni kanssa. Se vain, että he asuvat ympäri suomea ja lähelläkin asuvien kanssa ollaan tekemisissä vähän vaihtelevasti. Siskoni olisi myös yksi vaihtoehto, mutta koska tiedän, että hän ei pidä parrasvaloissa paistattelusta ja valokuvissa olemisesta, niin miksi haluaisin hänet siihen tehtävään pakottaa? Kun hääjärjestelyapua saan häneltä kuitenkin varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on aika sama tilanne! Sellasta bff-juttua ei mulla oikeastaan ole ollut sitten lukioaikojen, ja nekin tytöt alkavat olla jo niin kasvaneet erilleen kanssani, ettn koe että he olisivat hyviä kaasoiksi :/

   Vaikeeta!!

   Poista
 3. Mulle tulee 1 kaaso ja 4 morsiusneitoa, kaikki aikuisia ja läheisimpiä ihmisiä mun elämässä. Kaasoni on pitkäaikaisin (tunnettu syntymästä saakka) ystäväni ja "varasiskoni", morsiusneidot taas on siskoni, toinen "varasiskoni" sekä 2 ystävääni.
  Valitsin aikalailla tunteella, mutta tiesin kyllä että heiltä saan tuen ja avun tarvittaessa. Kaasoni on yllättänyt mut varmaan sata kertaa ihanilla ideoilla ja on tukenut koko tän häähössötyksen ajan. En voisi paremmin valita.

  Omasta mielestä hyvä kaaso on sellainen, joka tukee ja auttaa pyydettäessä ja pyytämättäkin. Kuuntelee ja jaksaa hössöttää, sanoo rehellisen mielipiteen ja hääpäivänä auttaa ja on tukena tärkeänä päivänä. Kaasona olemiseen tarvitaan yllättävän paljon, vastuuta pitää osata ottaa ja pitkät hermot tarvitaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä, että on kaaso ja morsiusneidot! Kun monesti oon kuullut että useammassa kaasossa on se ongelma, ettei tiedä kuka ottaa vastuun! Sulla se on aika selvää! :)

   Ihana kuulla että valinta meni nappiin! <3

   Hyvä kaaso on juurikin tuollainen! Enköhän minäkin vielä omani löydä! :)

   Poista
 4. Mulla on kaksi kaasoa, kaksi hyvää ystävääni. Toinen kaaso asuu kanssani pääkaupunkiseudulla ja toinen taas Oulussa. Me ollaan pidetty yhdessä molempien kaasojen kanssa vain yksi varsinainen "kaasopalaveri" ja sekin oli kaksi kuukautta sitten. Toisen kanssa fiilistelen täällä ja toisen kanssa puhelimessa :) Hyvin toimii!

  VastaaPoista
 5. Me päädyttiin siihen, että minulla on kaksi kaasoa ja sulhollani kaksi bestmania. Ei tarivnnut edes miettiä, ketkä ovat kaasoni vaan pyysin heti molemmat siskoni kaasoikseni. Sen lisäksi, että olemme todella läheisiä, he ovat pikkutarkkoja (askartelua varten hyvä ominaisuus!), luotettavia ja ahkeria. Paras ystäväni ei ole siis kaasoni, mutta juttelimme asian hänen kanssaan läpi ja hän on kuitenkin vahvasti mukana järjestelyissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siskot onkin hyvä valinta! Mä luulen kallistuvani myös omiini! :)

   Poista
 6. Mä pyysin kaasoikseni isosiskoani ja pikkusiskoani. Se oli aika helppo valinta, sillä tunnetaan kuitenkin toisemme hyvin, nähdään melko usein, ei nolostuta höpöttää niille jatkuvasti hääjutuista jne. Mä hoidan aika hyvin kaikki häihin liittyvät vastuulliset asiat itse, joten ainoa iso asia, joka kaasojen vastuulle jää, on polttarit. Lisäksi mä halusin tekosyyn viettää vähän enemmän aikaa parin kaverin kanssa ja pyysin ne mun "morsiusneidoiksi". En ajatellut jakaa niille erityisemmin vastuuta tai tehtäviä, mutta pyytää välillä mukaan ostosreissuille tai illanviettoon, sekä kertomaan mielipiteitä mun suunnitelmista ja askarteluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii! Toi on myös tosi hyvä idea! Hyvä olla useampi ihminen joiden kanssa hössöttää! Ja ystäväsi ovat varmasti iloisia päästessään mukaan! :)

   Poista
 7. Minulle kaasovalinta oli heti todella selvä: siskoni, paras ystäväni ja yksi uudempi ystäväni. Huipputyyppejä kaikki, joista kaksi ovat superhyviä organisoimaan kaikkea. :) organisointikyky on mielestäni yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. :)

  VastaaPoista

Vinkkejä, ideoita, kehitysehdotuksia? Jätä kommentti !!