lauantai 12. huhtikuuta 2014

Hääpaikkavaihtoehto nro. 2

Tänään sitten katsastettiin se meidän toinen hääpaikkavaihtoehto. 
Kyseessä oli ravintola, ja niinkuin jo aiemmin kerroin, oon jo aika skeptinen noita ravintolahäitä kohtaan. Oon ollut viime aikoina niin myyty sille rustiikille maalaisteemalle, että sanoin miehellekin ravintolalle suunnatessamme, että en odota käynniltä suuria. Mies sitten kysyikin, että onko meidän järkeä mennä, jos mä jo etukäteen olen päättänyt ettei se ole tämä. Mentiin kuitenkin, sillä mun mielestä olisi ollut epäkohteliasta jättää sovittu tapaaminen käymättä.

Voitteko uskoa, että mä olin ihan myyty? Hääpaikkana tuo ravintola oli ihan huippu. Juhlasalina oli lasiterassi, jonka tuolit olivat ainoa huono puoli. Tummanvihreää.. REally? Esittelijä toiminut nainen osasi kertoa paikasta tosi kattavasti ja mulle tuli heti sellainen olo, että se tiesi mistä puhui. Ravintola oli todella joustava niin menun, juomien, kakkujen ja omien ideoidenkin suhteen. Esittelyn jatkuessa mä kallistuin kokoajan enemmän ja enemmän sen puoleen, että ai että kuinka ihanan huolettomat ja helpot ravintolahäät olisi! Ruoka, juomat, kattaminen ja tarjoilijat tulisi ravintolan puolesta. Myös loppusiivous hoituisi heidän puoleltaan.

Kuva täältä


Yksi iso plussa tuossa hääpaikassa on sen sijainti. Ihan keskustassa, parin sadan metrin päässä kirkosta ja hotelleista.. Kyytiongelma puuttuu ja kaikki tarvittava on lähellä.

Tilan värien vuoksi myös mun haaveilema teema, (säkkikankaat ja juutit) olisi mahdollinen. Ei ehkä niin laajassa mittakaavassa kuin siellä navetan ylisellä, mutta kuitenkin.

Jep. meillä on dilemma.

Ratkaisuja hääpaikan suhteen pitäisi pikkuhiljaa alkaa tekemään, nyt meillä kuitenkin on vielä "ostajanmarkkina", kohta voi olla se tilanne että joudutaan ottamaan se mikä on vapaana.

Nään jo itseni tekemässä kohta sitä plussa/miinus listaa kahden juhlapaikan välillä..! :D

14 kommenttia:

 1. Meillä oli ravintolahäissä suurin este hinta. Silloin kun häihin tulee n. 40 vierasta, on ravintolahäät mun mielestä ihan kilpailukykyinen vaihtoehto, sillä pelkän juhlapaikan hinta saattaa olla melko suuri ja ravintolassa taas juhlapaikasta ei välttämättä kauheasti veloiteta ruokien ja juomien päälle. 80 hengen ja sitä suuremmissa häissä ruuan ja etenkin viinipullojen hinta alkaa kauhistuttaa. Pääkaupunkiseudulla tuntui, ettei ravintolassa saa viinipulloa alle 50 eurolla... Ja kaikki ravintolat eivät välttämättä ole niin joustavia tilankäytön, bändin ym. suhteen. Karkkibuffetkin voi olla ravintolassa ongelma, jos sellaisesta haaveilee. Eli kannattaa kysyä etukäteen kaikki "saako tuoda oman kakunkoristeen"-jutut ja vertailla hintoja, mutta en mitenkään sano, että ravintola olisi huono. Tuo vaikuttaa kuvan perusteella upealta paikalta ja onhan siinä ravintolan huolettomuudessa puolensa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tosin näissä taitaa hirveästi olla merkitystä kaupungilla.. Me nimittäin laskeskeltiin, että ravintolahäät tulisi jopa halvemmiksi kuin erillinen hääpaikan vuokraus.. Tietysti riippuu tosi paljon pitopalvelusta!
   Alkoholi kyllä maksaa! Tosin täällä viinipullojen keskihinta liikkuu n. 30e, eli ihan noin kohtuutonta ei ole kuin siellä! :)

   Tää paikka oli muutenkin tosi joustava kaiken suhteen. Omat karkit buffaan onnistuu samoinkuin kakku erillisestä konditoriasta. :)

   Poista
 2. Joensuusta? Näyttää ihan samalta kuin ystäväni häissä. Tila toimi hienosti!

  VastaaPoista
 3. Toi on upea paikka, olen kerran ollut siellä häissä. Ja ruoka on ihan järjettömän hyvää! Että peukutan tän puolesta kyllä. :)

  VastaaPoista
 4. No juu, vaikeaksi menee valinta. Omaa silmää miellyttävät molemmat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Ja niin erilaisia paikkoja, että tosi vaikea tehdä eroa niiden välille!

   Poista
 5. Ravintolahäät on kyllä varmasti helpot ja huolettomat! Mää kyllä henkilökohtaisesti tykkään hurjan paljon taalin ylisistä ja maalaistunnelmasta, mutta sehän on vain mun mielipide. Yksi asia mikä kannattaa myös pitää mielessä on juhlien päättymisaika. Saako toisessa olla pidempään, kuin toisessa? Tarvitseeko erilliset jatkot? Kuinka pitkään ylipäänsä haluatte juhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Tunnelma tollaisissa tallinylishäissä on varmasti ihana!
   Tuolla saa olla anniskeluajan päättymiseen asti, eli puoli kolmeen! :)

   Poista
 6. Niin joo, piti sanoa, että tänään H&M:llä oli niitä pitsiballeriinoja, joista kirjoittelin, tietty ostin ja kirjoittelin jo uuden postauksenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joo, kiitti vinkistä! Mäkin kävin eilen hm:llä, mutten yhtään muistanut katsella niitä balleriinoja! Pitääkin käydä lukemassa! :)

   Poista
 7. Jos päädytte tuohon ravintolaan, niin ainakin pari kesää sitten siinä satamassa oli yhtenä viikonloppuna jokin rock-tapahtuma, jolloin ravintolan parkkipaikka oli rajattu festari-aidoin ja ulkoterassin kyljessä oli rivi bajamajoja. Satuttiin ajamaan silloin siitä ohi kun siellä oli häät samaan aikaan, niin kaaso oli aika reppanan näkönen kun oli kyltin kanssa ohjaamassa vieraiden autoja niitten festari-aitojen välistä sisälle. Jos se tapahtuma ensi kesänäkin järjestetään niin se sattuu juuri tuolle teidän hääviikonlopulle koska Ilosaarirock on siitä kahden viikon päästä. Kannattaa varmistaa ravintolalta mikäli siihen päädytte. Meidän hääjuhlan piti olla ko. ravintolassa viime kesällä mutta karattiinkin vihille jo aikaisemmin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Oon ensi lauantaina menossa käymään siellä, niin pitää kysellä tosta festari-jutusta! Olisi se nyt vähän ärsyttävää jos festarit pauhaisi siinä vieressä :/

   Poista

Vinkkejä, ideoita, kehitysehdotuksia? Jätä kommentti !!