tiistai 12. elokuuta 2014

THE kirkko ja hääpaikka

Kerroinkin jo, että kirkko on jo ollut jonkin aikaa varattuna. Kirkon valinta oli oikeastaan alusta asti ihan selvä. Oon jo vuosia tiennyt, että mikäli mennään JOensuussa naimisiin, kirkko on se iso kirkko ja that's it. Siitä ei neuvotella.

Utran kirkkokin on tosi kaunis ja ihana ja tunnelmallinen jajajaja. Mutta, tuo JOensuun kirkko on kuitenkin niin upea, ettei valinnan vaikeutta tule.

Voin oikeasti jo kuvitella itseni kävelemässä sen kirkon käytävää isän käsipuolessa. Iiks! Oonko vähän nolo jos kerron että joskus lenkillä fiilistelen häämarsseja? ;D

Kirkko ei olla käyty vielä tarkemmin katsomassa, joten omia kuvia mulla ei ole teille antaa. Nämä googlen löytämät lainakuvat antavat kuitenkin ehkä vähän osviittaa siitä, millainen kirkko se oikein on! :) Tutustutaan sisäkuviin sitten myöhemmin kun itsekin on käyty paikanpäällä!


Hääpaikan varauskin on nyt lopulta hoidettu. Se on roikkunut hoitamattomana jo viikkoja, ei vaan olla millään osattu päättää. Oltiin jo päädytty Kokkolan tilaan, tunnelmalliseen navetan yliseen jossain Enon perukoilla, mutta sitten kuitenkin valittiin Teatteriravintola. Vaikka Kokkolan tila onkin aivan ihana, ja kävisi siihen mun haaveilemaan rustiikkiin teemaan kuin nakutettu, jokin siinä mätti. Kai se kaikista eniten oli se matka. Lähes tunti hääpaikalle tuntui liian haastavalta ja työläältä. Ja sitten vielä se vesisateen mahdollisuus. Jos hääpäivänä sataisi, Kokkolan tilalla se pilaisi tunnelman heti. Piha olisi pelkkää kuravelliä. JOten tehtiin varma, turvallinen ja huoleton ratkaisu ja valittiin Teatteriravintola. 

Teatteriravintolassa juhlitaan lasiterassilla ja mahdollisuus on siirtyä myös ulos erilliselle terassille, jossa myöskin anniskelualue. ensin oltiin varmoja, että hääpaikassa ei saisi olla a-oikeuksia, mutta lopulta todettiin ettei meillä sille ollut niin väliä. Jos joku haluaa meidän häissä juoda enempi, voi kustantaa sen itse :) Bestmanien järkkäämää takakonttibaaria lukuunottamatta tietysti ;)

Teemaa pitää varmaan vähän viilata tämän hääpaikkavalinnan suhteen ja laittaa kaasot hommiin etsimään ideakuvia, en tiedä miten hyvin se juuttinaru/säkkikangas/pitsi -teema istuu tonne. Ja mitä ihmettä mä keksin noille kammottavanvärisille tuoleille! :/No miksi sitten Teatteriravintola, jos Kokkolan tila kerran tuntui täydelliseltä?
Ehkä eniten juurikin sen sijainnin ja helppouden vuoksi. Sijainti keskellä Joensuuta olisi helppo paitsi meille varsinkin lasten kannalta, myös vieraille. Keskustan hotellit, taksit ja kirkko olisi kävelymatkan päässä juhlapaikalta. 
Juhlapaikka sisällyttää astiat, liinat, tarjoilijat ja kokin ruuan hintaan. Lisäksi tilass aon paljon maljakoita ja lasipurkkeja karkkibuffaa, kynttilöitä ja kukkia silmälläpitäen. Juhlavastaava käytössä, joka siis melkein vastaa hääsuunnittelijaa ;) (no ei ehkä kuitenkaan). Siinä kai niitä isoimpia syitä.. Ja mikä tärkeintä. Se tuntuu ihan juuri siltä OIKEALTA paikalta meille! :)

6 kommenttia:

 1. vinkkinä voin sanoo, että ei niitä tuoleja kukaan huomaa!:) meillä oli punavalko-teemavärit ja juhlapaikalla oli punaset tuolit,mutta ne oli HIRVEET.. :D en silti välittänyt ja tuskin kukaan muukaan.. ja kun itse miettii ,niin ei kyllä ensimmäisenä oo kenenkään häistä jääny tuolit mieleen :)
  kirkko näyttää tosi hienolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Niin mäkin luuleen, mutta nyt se tuntuu niiiiiin isolta jutulta! :D

   Poista
 2. Kirjoitit siitä dymosta jossakin kevään tekstissä. Oletko jo hankkinut sellaisen? Itse haaveilen, katoin clasun verkkokaupasta, mikähän niistä on sellanen 'normi'?😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hankin sen lopulta suomalaisesta kirjakaupasta! Niitä oli muitakin, joista tuli sellaista perustarranauhaa, mutta nää perinteiset dymot oli sitten vähän halvempia, ja kirjaimet oli sellaisella rullalla.. Vaikea selittää, mutta kysy myyjältä, ne varmasti osaa auttaa! :)

   Poista
 3. Saako kysyä, miten paljon teatteriravintola häiden vietto paikkana maksaa? Noin suunnilleen? Meillä häät keväällä 2016 ja vähän haaveilen itsekin teatteriravintolasta mutta pelkään, että on liian kallis meille :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!
   Ja superiso pahoittelu! Sun viestisi on jäänyt multa huomaamatta!
   Mun mielestä teatteriravintola ei ollut lainkaan kallis, verrattuna moneen muuhun paikkaan joensuussa. JA erityisesti kun suhteuttaa siihen, millaiset puitteet sillä saa.

   Tila itsessäänhän ei maksa mitään, eli lasku tulee vaan ruuasta ja juomasta. Ja niihin voi kuitenkin itse vaikuttaa, mitä ja miten paljon tarjoaa. Laita rohkeasti kyselyä ja tarjuspyyntöä Teatteriravintolalle, jospa yllättyisit positiivisesti ja saisit haaveilemasi hääpaiakan! <3

   Poista

Vinkkejä, ideoita, kehitysehdotuksia? Jätä kommentti !!